Eko produktų vaikams skiriama ne mažiau kaip 60 proc. Eko maitinimas vaikams mokykloje yra svarbus ir atsakingas procesas, kuris planuojamas, atsižvelgiant į vaikų sveikatą ir aplinkos tvarumą. Jau eilę metų darželyje vaikai skatinami valgyti šviežius ir sezoninius vaisius, daržoves, vartoti mažiau cukraus, druskos, riebalų, gerti daug vandens.
Tai įpareigoja rinktis maisto produktus, kurie yra gaminti ir parduodami tausojant aplinką, pavyzdžiui, pasirenkant NKP ir ekologiškus, vietinius arba iš tvariai ūkininkaujančių ūkių gautus produktus, Pratiname vaikus valgyti tiek, kiek nori, ir vengti maisto švaistymo.
Iki dabartinio valgiaraščio ir maitinimosi kultūros buvo nueitas netrumpas kūrybiškumo ir ragavimo kelias. Daugelis vaikų pirmiausiai „valgo akimis“, todėl patiekalai turėjo būti ne tik ekologiški, bet ir skanūs, patrauklūs. Patys vaikai siūlė, kokius patiekalus gaminti, kokių atsisakyti.